top of page

Een groot vel papier waarop de tekenaar een lijn laat onstaan terwijl de zanger/gitarist een mooie melodie zingt. In afwachting zitten de kinderen rond de tekening en volgen met hun ogen de lijn.

Een olifant! Nee, het is een vogel! Wanneer de kleurkrijtjes uitnodigend worden neergezet nemen sommige kinderen hun kans waar en beginnen meteen te kleuren. Anderen nemen hun tijd om alles nog eens goed te observeren. Even luisteren naar de zanger. Even simpelweg aanwezig zijn.

 

Het Kleurfeest is begonnen.

Een vriendelijke uitnodiging om deel te nemen aan een kunstwerk in wording. Gaandeweg gaan de kinderen helemaal op in deze wereld van kleur en geluid. Communicatie zonder woorden. De klanken van de liedjes (overigens geen kinderliedjes) komen binnen op een ander niveau. Voor ouders en andere omstaanders zijn de liedjes soms dierbare herinneringen. Voor de kleintjes op kleuravontuur komt de erfenis van bijvoorbeeld de Beatles wellicht voor het eerst op hun pad.

Aan het einde van de rit worden de krijtjes samen opgeruimd en kijkt iedereen nog eens goed naar het resultaat. Belangrijker dan het kunstwerk dat voor hen op de grond ligt is de ervaring die ze meenemen.


Op naar het volgende avontuur!

bottom of page